Akce pro komunitu – týmová akce pro sociální odpovědnost

Publikováno 27. 9. 2011

Znevýhodněné oblasti britského Liverpoolu mohou nyní těžit z naší sociální aktivity Tree Mend Us. 130 účastníků akce si vyhrnulo rukávy a pustilo se do „kopání pokladu“, jehož cílem bylo vdechnout život 11 lokalitám ve městě.

Delegáti z oboru zdravotnictví na konferenci v hotelu Hilton utvořili 15 týmů odhodlaných poradit si se zadáním, totiž zasadit 130 stromů na pečlivě vybraných místech v dochozí vzdálenosti od hotelu. Vyzbrojeni lopatkami a konvemi na zalévání a s náručí plnou malých semenáčků stromů vyrazili všichni za cílem „odvděčit se“ společnosti.

Společnost Catalyst se chtěla ujistit, že program Tree Mend Us bude mít trvalé následky. Proto jsme věnovali mnoho času jednání s místními úřady, aby z činnosti našich zákazníků mohly těžit ta místa, která to skutečně potřebují.

Všechna čest energii lidí, kteří díky vzájemné spolupráci vysadili stromy na všech potřebných místech, a to za neuvěřitelně krátkou dobu. Řada dobrovolnických organizací, kterým tím pomohli, musí pracovat s omezeným rozpočtem; osobní nasazení jejich členů ale měla ohromný vliv na jejich komunitu a okolní prostředí. Svůj vděk za odvedenou práci nám vyjádřily školy, komunitní centra, místní spolky i nevládky poskytující potraviny pro bezdomovce.

Důraz na sociální odpovědnost a poptávka po teambuildingových programech tohoto typu roste a společnost Catalyst je připravena uvádět další nové koncepty. Sledujte novinky v sekci Komunita a životní prostředí.

Další nápady, jak nám mohou další aktivity z našeho portfolia pomoci „odvděčit se“ okolní společnosti, podívejte se sem:

CSR – sociální odpovědnost
Všechny případové studie