indoor team building activities

Indoorový team-building a jak může pomoci vašemu podnikání

Publikováno 18. 3. 2019 autorem Guy Baker

Pokud jde o podnikání nebo měření úspěchu v rámci organizace, jedním z nejdůležitějších faktorů, které je třeba mít na paměti, je produktivita. Na základní úrovni jsou všechny firmy řízeny spíše zaměstnanci než vrcholovým managementem a efektivnost těchto zaměstnanců určuje celkový růst a úspěch firmy.

Podobně je produktivita vnitřně spojena se spokojeností zaměstnanců. Nespočet studií a vědeckých výzkumů indikuje, že šťastná pracovní síla je produktivní, takže jak můžete zajistit, aby byli vaši zaměstnanci šťastní a motivovaní?

Indoorové team-buildingové aktivity jsou vynikajícím způsobem řešení tohoto problému. Dobře navržené teeam-buildingové eventy mají moc energizovat pracovní sílu a budovat smysl pro jednotu v rámci organizace, čímž zvyšují morálku a zároveň pomáhají školit a rozvíjet dovednosti, které budou přínosem pro podnikání.

Jak team-building funguje?

Team-building je technika a styl tréninku, jehož cílem je přiblížit lidi a podpořit smysl pro jednotu. Každý tým, bez ohledu na pole působnosti nebo prostředí, musí efektivně spolupracovat, aby naplnil svůj potenciál.

Identifikace a maximální využití dovedností a schopností vašeho týmu může být výzvou. Toto se stává ještě náročnějším, když si uvědomíte, že uměle podporovat důvěru a porozumění je velmi těžké. Efektivní tým vyžaduje vybudování přirozených, upřímných vztahů, aby mohl fungovat na té nejvyšší úrovni.

Hlavním způsobem, jak dosáhnout tohoto team-buildingového efektu, jsou konstruktivní a náročné úkoly. Zábavné aktivity spojené s team-buildingem pomáhají účastníkům otevřít se a udržet si zájem a pozornost, zatímco výzva vyžaduje, aby účastníci prozkoumali své dovednosti, navzájem se poznali a pracovali na vyřešení problému jako soudržná jednotka.

indoor team building activities

3 výhody indoorových team-buildingových aktivit

Dobře navržené indoorové team-buildingové aktivity poskytují zaměstnancům prostor pro růst a vzájemný kontakt mimo běžného pracovního prostředí. Níže jsou uvedeny tři hlavní výhody, které může přinést efektivní team-buildingový event vašemu podnikání.

1. Zvýšená morálka

Stejně jako v případě každého prostředí, ve kterém se nacházejí různí lidé, jsou firmy citlivým ekosystémem. Změny v chování a emocích mohou rychle způsobit efekt vlny v celé organizaci a potenciálně poškodit produktivitu a komunikaci.

Platí to zejména tehdy, pokud mají jednotlivci pocit, že jejich přínos pro organizaci není významný nebo že cíl organizace není v souladu s jejich vlastními hodnotami. Zaměstnanci, kteří ztratili svou vášeň pro byznys, často neúmyslně podporují stejný pocit ve svých spolupracovnících, což se může rychle stát problémem celé společnosti. Když je morálka na nejnižší úrovni, můžete vidět pokles produktivity, příjmů a celkového růstu podnikání.

Team-building pomáhá účinně rozbít monotónnost pracovního týdne, povzbuzuje zaměstnavatele, aby projevili uznání svým zaměstnancům prostřednictvím zábavné indoorové teambuildingové aktivity. To dává zaměstnancům prostor nadechnout se a opět ocenit svého zaměstnavatele, což oživuje vášeň pro organizaci a její hodnoty.

Stejně jako se mohou rychle šířit po celém podniku negativní pocity, mohou dělat totéž i pozitivní emoce. Zvýšení morálky, která přichází s teambuildingovou aktivitou, může v trpícím byznysu věci změnit velmi rychle.

indoor team building activities

2. Školení

Zatímco srdce team-buildingu se soustřeďuje na podporu růstu a jednoty, jednou z největších výhod dobře navržené team-buildingové aktivity je, že může sloužit jako vynikající příležitost na školení.

Mnohé školicí kurzy a programy se zaměřují na tradiční styl učení, s přednáškami a prezentacemi, které analyzují témata a rozdělují je na menší části, aby se usnadnilo pochopení. Některé dovednosti však nejsou vhodné pro tento styl školení. Jemné dovednosti, jako je vedení, řešení problémů, analýza a týmová práce, se nemohou vyučovat výlučně na kurzu - musí být zažity a podpořeny teorií. Team-buildingové dny představují skvělou příležitost pro vaše zaměstnance na testování a rozvoj těchto základních dovedností.

Naše indoorové team-buildingové aktivity mohou být přizpůsobeny konkrétnímu požadovanému výsledku vzdělávání. Pokud vaše analýza ukáže, že vaše podnikání zápasí s komunikací a vedením, můžete rychle najít team-buildingový event, který se postará o oba výsledky vzdělávání a pomůže vašim zaměstnancům procvičit si tyto dovednosti a zároveň se stát jednotnějším a efektivnějším týmem.

indoor team building activities

3. Jednota

Jednota a celková týmová mentalita hrají v úspěchu podniku významnou roli. Pokud aktivně podporujete loajalitu a zlepšení komunikace, je pravděpodobné, že vaše organizace bude na cestě k efektivní obchodní činnosti.

Podobně, týmová práce, která se praktikuje a buduje prostřednictvím indoorových team-buildingových aktivit, má zásadní význam pro zlepšení spokojenosti zaměstnanců, protože navázání osobních kontaktů se spolupracovníky může dramaticky zlepšit pracovní prostředí.

indoor team building activities

Základ

Team-buildingové aktivity mohou pomoci vytvořit smysluplné vztahy mezi spolupracovníky. Vedle těchto vztahů přichází k větší spokojenosti a štěstí při práci, což zase podporuje zvýšenou produktivitu a inovace. Jemné dovednosti, které se praktikují a rozvíjejí prostřednictvím team-buildingových aktivit, mohou zároveň pomoci zvýšit kvalitu práce, kterou vaši zaměstnanci vytvářejí.

Jak můžete začít využívat výhody team-buildingu

Catalyst team-building se neustále usiluje o vytvoření zdravějšího a šťastnějšího pracovního prostředí. Naše team-buildingové eventy jsou přizpůsobeny potřebám firem a zaměstnanců, vyvažují zábavné a poutavé aktivity s cíli společnosti a prospěšnými výsledky vzdělávání.

Naším cílem je pomáhat organizacím vytvářet pracovní kulturu, kde je produktivita neustále vysoká a zaměstnanci každý den s radostí chodí do práce. Náš tým expertů na event management využívá programy na míru, aby poskytl teambuildingové aktivity na světové úrovni, ať jste kdekoli.

Guy Baker

Zakládající ředitel Catalyst Global

Guy si představil tvorbu a vývoj team-buildingových konceptů, a pak se rozhodl přesvědčit svět o jejich benefitech.

Všechny články

Recommended Reading