pirate or pioneer

PRŮKOPNÍK NEBO PIRÁT

Publikováno 5. 4. 2017 autorem David Simpson

Jako průkopník kreativních myšlenek pravděpodobně víte o čem je řeč. Máte skvělý nápad, investujete čas, peníze a prostředky do výzkumu, vývoje a testování nových produktů. Výsledek dlouhodobé práce zařadíte na trh a najednou „ejhle“. Ještě předtím, než vůbec vyvěsíte všechny plachty vám piráti, číhající opodál, špehující každý váš krok, váš nápad zkopírují a drze ho prohlásí za svůj.

Tito mořští vlci nemají mnoho respektu k tvůrcům a designérům. Servírují klientům neúplnou verzi originálu bez všech důležitých detailů, díky kterým se aktivita stává dokonalou. Navléknou ji do slušivých kalhot a mermomocí se ji dobrodružně snaží prodat zákazníkovi za co nejnižší cenu.

Napodobování je tou nejupřímnější formou lichocení. Lichotky ale málokdy generují zisk, který se dá investovat do dalšího výzkumu a vývoje.

JE PIRÁTSTVÍ OKRÁDÁNÍ SVĚTA O NOVÉ A VYLEPŠENÉ PRODUKTY ?

Vím, že budete pravděpodobně souhlasit, že team building je mnohem efektivnější a měřitelnější metoda jak spojit lidi, než jít s vašim týmem v pátek večer na skleničku vína. Samozřejmě, každý začínající podnikatel v tomto oboru si může na klientech otestovat pár her, soutěží a vytvořit slušnou zábavu. Kde je ale skutečná hodnota tohoto zážitku, za který platíte?

Výzkum potvrzuje sílu team buildingu prostřednictvím zážitkových učebních programů. Jinými slovy, zkušený team building manager pozorně sleduje účastníky akce, definuje a zaznamenává jejich mezery ve znalostech a dovednostech a přizpůsobuje program tak, aby vedl ke splnění požadovaných výsledků.

Buďte na pozoru. Není to jen ta nejnáročnější a nejsložitější aktivita, která vyžaduje bohaté zkušenosti a nepřetržitou pozornost. Dokonce i dobře navržené programy, zdánlivě jen „pro zábavu“ mají diametrálně odlišné výsledky, pokud jsou pečlivě vybrány a provedeny teamem profesionálů tak, aby splňovali všechny klientovi požadavky.

JAKÁ JE SKUTEČNÁ CENA ZA TU NEJLEVNĚJŠÍ VARIANTU ?

Pokud se shodujete s názorem, že vaši zaměstnanci jsou cenným klíčem k úspěchu ve vašem podnikání, můžete si opravdu dovolit nedefinovat si, jaké jsou vaše touhy toho, co si mají z team buildingu odnést? Poté se na vás navalí nabídka všech podobně vypadajících produktů. Jaké faktory byste měli při výběru zohlednit? Jak často je pro vás cena rozhodující? Zohledněte, jestli stojí za to riskovat zdraví vašeho podniku a spokojenost vašich zaměstnanců kvůli pár stokorunám rozdílu na ceně.

SKUTEČNÁ HODNOTA DLOUHODOBÉ SPOLUPRÁCE S PROVĚŘENÝM POSKYTOVATELEM SLUŽEB ?

Převážná část našich klientů si uvědomuje reálnou hodnotu, kterou má blízký vztah a dlouhodobá spolupráce s námi, jako poskytovatelem team buildingových služeb. Vyvinuli jsme si s nimi totiž vztah založený na oboustranné důvěře. Známe jejich zaměstnance a jsme připraveni naslouchat jejím potřebám. Uvědomují si, že nejsme nejlevnější na trhu, ale respektují tento fakt, jelikož dobře vědí, že vynaložené prostředky jsou z dlouhodobého hlediska dobrou investicí.

Naše know-how čerpáme z letitého období tvorby team buildingů našich Catalyst kolegů z Hong Kongu. Team Catalyst Asia se může pochlubit 15 lety přípravy těchto akcí, určování si cílů vzdělávání a portfoliem více než 100 originálních ověřených produktů. Žádná aktivita není nikdy dvakrát stejná. Team buildingy přizpůsobujeme na míru podle požadovaných výsledků osobnostního rozvoje. Recenze renomovaných zahraničních i českých klientů mluví za vše.

Příště až se vydáte na otevřené moře plné pirátů, zvažte, zda neriskujete zdraví pasažérů a vaší bárky. Piráti číhají na každém rohu.

Autor: David Simpson, Spoluzakladatel a ředitel, Team Building Asia výhradní držitel licence Catalyst Global team buidingových produktů v Číně & Hong Kongu

David Simpson

Spoluzakladatel a Ředitel školení v Team Building Asia

David vyzývá účastníky k tomu, aby dosáhli svůj nejvyšší potenciál pomocí zkušenostních, interaktivních a zábavných workshopů se silným a smysluplným výsledkem.

Všechny články

Recommended Reading