Udělejte svou koncoroční party úspěšnou

Publikováno 15. 10. 2022 autorem Esther Daniel

Vánoce a sváteční období často vytváří více obav pro majitelé byznysů a profesionály v oblasti HR. Pečlivé plánování pro sváteční období je tím nejlepším způsobem, jak minimalizovat problémy.

Vánoční party by měly být fantastickým časem zábavy a oslav pro celý personál. Můžou však přinést množství zvažování pro profesionály z oddělení lidských zdrojů. Více než 78% majitelů firem potvrzuje, že se setkávají s problémy, které vznikají z vánočních setkání. Důležité je učinit pečlivé kroky k vyloučení problémů. Vědomí různorodosti zaměstnanců a snaha o vyváženost při začleňování a zároveň zajištění toho, aby lidé věděli, že není povinné tyto setkání navštěvovat, je užitečnou jemnou částí. Nezapomeňte, že každý nemá rád party ani oslavy Vánoc!

Jasnost kolem chování a oblékání

Je důležité poskytnout jasné směrnice o vhodném chování a oblečení. Opět, zajistěte, aby se dosáhlo rovnováhy mezi tím, že je to zábavná politika a zároveň vytvářením vhodného, bezpečného a inkluzivního prostředí pro všechny. Pokud poskytujete alkoholické nápoje, přemýšlejte o důsledcích, měli byste mít zaměstnance baru, kteří jsou ostražití, pokud se někteří zaměstnanci opijí a nebudou jim celou noc zdarma nalévat. Nezapomeňte, že je to kancelářská vánoční party, ne návštěva pubu! A pamatujte, že tam budou zaměstnanci, kteří nekonzumují alkohol z osobních nebo náboženských důvodů. Zvažte přidání smysluplné aktivity, která bude strukturovat event a má přidaný bonus v podobě přinesení uvědomění si přiměřeného chování účastníkům přirozeným a méně autoritativním způsobem.

Budování sítí a vztahů

S nárůstem vzdálených týmů a práce z domova, v některých společnostech, se Vánoce stali klíčovým časem roku, kdy se lidi potkávají tváří v tvář. Hledají způsoby, jak budovat vztahy a posilovat existující pouta. Nezapomenutelná koncoroční party může být rozhodující v otázce zachování klíčových zaměstnanců. Je také ideální příležitostí posílit klíčové hodnoty nebo urychlit vytváření sítí tím, že začlení strategicky vyladěnou aktivitu budování týmu.

Výsledky, časový rámec a místo

Výběr správné aktivity závislé na pečlivě promyšlených předběžných výsledcích je nezbytný pro plnou angažovanost a pozitivní výsledek. Ať už hledáte vánoční večírek, který prolomí ledy, stimuluje konverzaci nebo odstartuje oslavy, je k dispozici spousta možností. Pokud budete pracovat důsledně s poskytovatelem teambuildingu, budou znát vaši skupinu a pochopí celkovou vizi a kulturu vaší společnosti, což proces velmi usnadní. Rovněž je důležité definovat umístění, počet a demografické zastoupení účastníků. Mnoho společností se rozhodne dostat ven na čerstvý vzduchu pomocí slavného tematického GPS lovu pokladů, jako je Go Team. Týmové kvízy jako Push It! a Quickfire okoření vánoční večírek a přimějí lidi, aby rychle a bez námahy spolu smáli, mluvili spolu a oceňovali dovednosti toho druhého. Ať už se odehrávají uvnitř nebo venku, tyto programy založené na aplikacích překlenují generační mezery a mohou být snadno přizpůsobeny tak, aby vyhovovaly dané příležitosti, a také jemně posílily hodnoty společnosti.

Dávání zpět

Díky opravdovému vánočnímu duchu dávání je zde rostoucí trend směrem k CSR a charitativním týmovým aktivitám, kdy spolupracovníci mohou mít přímý dopad na místní komunitu a "dát zpět" ostatním méně zvýhodněným skupinám. Výzkum ukazuje, že zaměstnanci oceňují tyto typy iniciativ a jsou ochotnější zapojit se do aktivit v oblasti budování týmů, které nakonec přináší něco dobrého. Existuje mnoho takových programů, z nichž si můžete vybírat, včetně stavění kol a vyrábění hraček pro znevýhodněné děti, stavění minigolfových hřišť vyrobených z balených potravin, které nakonec jdou místní charitě, programů pro výsadbu stromů a podobně. Catalyst Global spolupracuje s globální iniciativou B1G1 na vytvoření Go Give. Zábavná a vysoce hluboká týmová výzva založena na aplikaci, kde se body přeměňují na pečlivě vybrané hodnotní projekty po celém světě.

No, to je skutečně nezapomenutelné vánoční setkání!

Spojte se s námi

Esther Daniel

Vedoucí strategie partnerství v Catalyst Global

Zajištění efektivní organizace pomocí strategií zapojení partnerů ze sítě.

Všechny články

Recommended Reading