engagement

Jak team-building vedení ovlivňuje morálku zaměstnanců

Publikováno 10. 2. 2020 autorem Jonathan Hazley

Jako manažer jste v určitém okamžiku mohli vidět snížení morálky vašeho pracoviště a pokles úrovně produktivity, což negativně ovlivňuje vaše podnikání. Dobré vůdčí schopnosti jsou důležitou funkcí managementu, která pomáhá maximalizovat efektivitu a dosáhnout obchodních cílů.

Morálka zaměstnanců může mít velký dopad na produktivitu vaší firmy a kvalitu práce, kterou budou muset lídři řešit. Team-buildingové aktivity mohou být perfektním způsobem, jak zvýšit morálku na pracovišti, zejména pomocí cvičení zaměřených na vedení. Zkoumáme, jak může morálka zaměstnanců ovlivnit vaše podnikání a určité činnosti, které by mohly být pro vaši pracovní sílu přínosné.

Proč je líderství v byznysu důležité

Mít lídry na vašem pracovišti obvykle znamená, že ostatní obchodní prvky jsou také přítomny. Líderství může pomoci zvýšit produktivitu ve vašem pracovním prostředí a dosáhnout stanovených obchodních cílů, přičemž opačný stav v dlouhém období poškozuje podnikání. Komunikace se zaměstnanci a jejich motivace je důležitá pro vás jako pro lídra, aby se zajistilo důsledné nasazení, aby bylo dosaženo organizačních cílů.

Máte také mnoho různých stylů a účinných způsobů, jak vytvořit líderské vlastnosti pro své pracoviště. Mnoho podniků hodnotí líderské dovednosti každého manažera na základě úrovní přísnosti a spravedlnosti, ale to neříká, který z nich je efektivnější než ten druhý. Místo toho se podívejte na to, jak dobře si vede každý manažer na konci každého cíle, abyste ohodnotili, který z nich více inspiruje váš tým.

Escape the mob collaborative team building

Může nízká morálka zaměstnanců ovlivnit váš byznys?

Morálkou na pracovišti jsou emoce, přístup, spokojenost a celkový přehled zaměstnanců během jejich pracovní doby. To je zásadní pro organizační kulturu, protože kolektivní přístup vytvoří lepší pracovní prostředí pro lídry i zaměstnance.

Morálku zaměstnanců nelze podceňovat, protože má velký vliv na vaše zaměstnance i podnikání. Přímý dopad morálky ovlivňuje blaho, efektivitu a kvalitu produkované práce. Čím vyšší je morálka vašich zaměstnanců, tím produktivnější jsou v úkolech, což jim umožňuje sebevědomě poskytovat lepší výsledky. Zaměstnanec s vyšší morálkou také projeví větší loajalitu ke společnosti.

Pokud hledáte zlepšení vedení na vašem pracovišti, pak je dobrým místem pro začátek pohled na team-buildingové aktivity s vašimi zaměstnanci.

Knowing me Knowing You

Jak může team-building zvýšit morálku zaměstnanců

Team-building se v posledním desetiletí stává stále populárnějším a spojuje lidi povzbuzováním spolupráce a týmové práce. Tato cvičení umožňují lidem zazářit v jiném světle a zároveň si užívat zábavné atmosféry. Team-buildingové eventy získávají výsledky a budují důležité dovednosti pro vaše zaměstnance, jako je komunikace, řešení problémů a řešení konfliktů.

Představení team-buildingových cvičení ve vaší firmě povede k neustálému nárůstu morálky zaměstnanců. Jak již bylo zmíněno, tato cvičení spojují pracovníky; někteří zaměstnanci možná ještě předtím neměli účinné příležitosti seznámit se s ostatními a team-buildingové eventy umožňují socializaci a povzbuzování zaměstnanců k tomu, aby pracovali jako tým a lépe si navzájem rozuměli na osobní úrovni. Samotné budování vztahů zlepší pohodu a vytvoří zábavné prostředí pro vaše zaměstnance. Kromě toho umožňuje pracovníkům zbavit se stresu z probíhajících projektů a vyčistit si mysl, což může přispět k vyšší morálce na pracovišti.

Escape the Maze collaborative team building

Pokračujte ve čtení a objevte team-buildingové aktivity týkající se líderství, které můžete zorganizovat pro zvýšení morálky zaměstnanců:

Typy team-buildingových aktivit v oblasti líderství

Nabízíme škálu kancelářských her a prolamovačů ledů pro uvolnění napětí mezi manažery a zaměstnanci. Knowing Me Knowing You je lehký prolamovač ledů, který vydrží až do hodiny a podporuje členy týmu k budování sítí nalezením společných bodů mezi jednotlivci.

Pro budování a zlepšování líderských dovedností posouvají naše team-buildingové hry Escape the Maze a Beat the Box team-building na jinou úroveň.

Escape the Maze vidí týmy navigovat ve skutečném světě, aby unikly virtuálnímu bludišti, které se zobrazuje na jejich tabletovém zařízení. Týmová práce a komunikace jsou klíčové, ale bez horlivého a charismatického vůdce by se týmy mohly otočit špatným směrem a přijímat zkratky, které mohou mít pro tým negativní důsledky.

Beat the Box je další kolaborativní team-buildingový event, kde skupiny zaměstnanců pracují samostatně a společně, aby se dostali do středu zajímavé uzamčené kovové skříňky. Týmy musí pracovat proti času a efektivně sdílet informace a zároveň přijímat individuální odpovědnost a zkoumat efektivní řešení konfliktů.

Hledáte team-buildingové aktivity pro své zaměstnance, aby získali a stavěli na vůdčích schopnostech? Zde v Catalyst Team Building máme spoustu různých team-buildingových aktivit a her, které musíme prozkoumat - od řešení problémů pod tlakem ke zlepšení kultur spolupráce.

Prozkoumejte naše dostupné team-buildingové aktivity zde nebo se spojte s naším přátelským týmem, který vám s radostí pomůže zorganizovat perfektní team-buildingový event pro vaše zaměstnance.

Jonathan Hazley

Generální ředitel v Team Challenge Company

Nadšenec vytváření, navrhování a dodávání unikátních team-buildingových programů pro rozvoj týmů pro společnosti napříč Spojeným Královstvím.

Všechny články

Recommended Reading