Gamifikace a technologie v team-buildingu

Publikováno 1. 4. 2019 autorem Esther Daniel

Team-building a školení prožívají díky technologii velké změny. Odhalte vědu za gamifikací a technologií pri zlepšování výsledků team-buildingu a celkového skupinového zážitku.

Online vzdělávání a gamifikace učení v posledním desetiletí výrazně zvýšili v odvětví vzdělávání a korporací svoji přítomnost. Gamifikace vytváří vzrušující, vzdělávací a zábavné zkušenosti s učením. Výhody gamifikace jsou vědecky podložené. Výzkum ukazuje, že gamifikace v učení zvyšuje angažovanost, podněcuje pocit dosažení úspěchu a celkově zvyšuje uchování výsledků učení až desetinásobně oproti tradičním učebním metodám, jako je čtení a poslech. Aplikace herní mechaniky do team-buildingu zvyšuje její účinnost.

Technology in Team Building

Technologické aplikace hrají stále důležitější roli v dodávání team-buildingových programů. Papír je při team-buildingových aktivitách nahrazován digitálními nástroji - například smartfony, tablety a systémy GPS. Používání technologií k dodávání gamifikačních technik může pomoci dosáhnout plného ponoření, motivace, začlenění a zdokonalení uchování naučeného všemi účastníky.

red alert

Jak věda podporuje gamifikaci v učení

Když se lidé účastní aktivit, které stimulují jejich tělo nebo mysl, tělo uvolňuje hormon, endorfin. Endorfiny jsou neurotransmitery, které přinášejí pocity motivace prostřednictvím pocitu dosažení úspěchu. Programy Go Team společnosti Catalyst jsou speciálně navrženy tak, aby to využily tím, že týmům poskytnou výzvu a odmění je za její úspěšné dokončení, ať už jde o body, virtuální cenu nebo přechod na další úroveň.

outbreak

Riziko a odměna

Riziko a odměna dále přispívají k touze dosáhnout tohoto cíle. Všichni si dobře uvědomujeme návykovou povahu pokerových strojů, pachinko, mahjong a podobných her. V programu Quickfire od Catalyst musí týmy riskovat své žetony, aby se účastnily výzvy, která je při úspěšném dokončení odměněna více žetony, které lze dále investovat, a tak cyklus pokračuje. Výsledkem je, že týmy jsou plně ponořeny a motivovány.

quickfire soccer

Endorfiny

Dobře známým problémem u špatně koncipovaných team-buildingových programů je nedostatek angažovanosti, kdy se jeden nebo více členů týmu stanou pasivními pozorovateli. Prostřednictvím gamifikace, chytrého designu a využívání technologie mohou být všichni účastníci aktivně zapojeni a uvolňování endorfinů zajišťuje, že jejich zapojení se během hry zvýší. Věda ukazuje, že uvolňování endorfinů také znamená, že si účastníci uchovají více informací. Je to cenný vědecký pohled při navrhování technologické team-buildingové hry. Ať už se jedná o účast na konferencích nebo o team-buildingové cvičení, včetně otázek a problémů ve hře, například obsah konference nebo vizi společnosti, zajistí, aby účastníci mohli efektivně absorbovat informace a zapamatovat si je na dlouhou dobu.

escape the maze

Zpětná vazba a potenciál ke zlepšení

Gamifikace je skvělý způsob, jak týmy dostávají neustálou, aktuální a automatickou zpětnou vazbu. V minulosti musely týmy čekat až do oznámení nebo dokonce do konce aktivity, aby věděly, jak se jim vede. V programech založených na technologii od Catalyst jsou aktualizace, zpětná vazba a skóre poskytovány v reálném čase. Účastníci mohou také přijímat povzbudivé zprávy od kontrolora hry a dalších účastníků prostřednictvím vestavěného systému zpráv. Tato schopnost obdržet zpětnou vazbu v libovolném zvoleném čase umožňuje všem účastníkům, nejen těm, kteří jsou nejlepší u stolu, využívat možnosti zlepšování jejich výkonu. Výzkum uvádí, jak je potenciál ke zlepšení důležitým aspektem naplnění a blahobytu. S ohledem na tuto skutečnost by hry používající technologii měly být navrženy s výzvami, které opakují určitou sadu dovedností. Catalyst uplatňuje tuto vědu ve svých programech založených na technologii. Nejlépe je aplikována na hry Go Engage pro uvedení pracovníků, angažovanost na konferencích a podobně, které jsou obecně hrány jednotlivcem jako součást eLearningového procesu. V případech, kdy výzvy nejsou černobílé, a tedy jsou označeny herním kontrolorem, nikoliv samotnou aplikací, bylo prokázáno, že přijetí stupnice značení, které povzbuzuje týmy, aby cítily, že zlepšují svůj výkon, zvyšuje pocit naplnění a motivaci týmů.

Aplikace herní mechaniky do team-buildingu ukázala, že zvyšuje angažovanost, motivaci, naplnění a zapamatovatelnost učení. Technologie hraje stále důležitější roli při poskytování herních technik v team-buildingových programech.

Esther Daniel

Vedoucí strategie partnerství v Catalyst Global

Zajištění efektivní organizace pomocí strategií zapojení partnerů ze sítě.

Všechny články

Recommended Reading