The infinite loop

Vkročte do nového světa team-buildingu s virtuální realitou

Publikováno 14. 4. 2019 autorem Jonathan Hazley

Team-building vždycky byl nezbytnou součástí vytváření pozitivního pracovního prostředí. Od povzbuzování zaměstnanců k dobré spolupráci přes učení až po vzájemné pochopení svých silných stránek, aby bylo zajištěno, že každý na pracovišti má potřebnou podporu, výhod je hodně. Team-building lze využít k propagaci komunikace, zlepšení time-managementu a posilování vazeb mezi jednotlivci, kteří mezi sebou soupeří nebo spolupracují na tom, aby porazili ostatní týmy.

networking team building

Proč team-building?

Team-building podporuje spolupráci mezi zaměstnanci a může pomoct novým zaměstnancům prolomit bariéry. Taky poskytuje pohodové prostředí, ideální pro socializaci a vytváření nových vazeb.

Když se ovšem snažíte povzbudit váhajícího člena týmu, aby se zapojil do team-buildingu, často se setkáte s tím, že se soustředí na negativní aspekty. Třeba to, že mu to zabere jeho drahocenný čas, nebo projeví neochotu zapojit se do sociálních aktivit.

Protože je team-building skvělou metodou budování lepší komunikace v rámci vašeho týmu, je dobrým nápadem promluvit si s vašimi zaměstnanci předtím, než zorganizujete team-buildingový event. Zeptejte se na preferovaný datum nebo čas a zjistěte, jestli je třeba dát čas stranou, aby lidé dohnali svou práci.

Nebo, pokud je datum a čas pevně daný z důvodu vnějších vlivů, zkuste zapojit svůj tým jinými způsoby. Můžete například poslat nápady nebo inspirace na eventy pro team-buildingové příležitosti a přimět týmy k tomu, aby hlasovaly o tom, na čem by se nejraději podílely.

Dobrá komunikace začíná mezi managementem a jeho zaměstnanci. Když se ji podaří vytvořit, budete mít víc podpory k organizování team-buildingových eventů, do kterých se všichni rádi zapojí.

Flat out F1

Udělejte team-building vzrušujícím

Spíše než spoléhání se na tradiční team-buildingové aktivity by váš event měl propagovat vzrušení a nadšení. Ideálně by to mělo být něco nové nebo jiné - a mělo by to nabízet něco tak důležité, jako je konkurenční duch!

Moderní team-building to umožňuje. S možnostmi jako je vytvoření závodních automobilů včetně závodních aut F1 a lodí, učení celého vašeho týmu hrát společně orchestrální hudbu nebo dokonce porazit časomíru a uniknout ze složitých situací, je dnešní team-building neomezený.

Team-building by měl být vzrušující! Když svým zaměstnancům zmíníte team-building, měli byste dostat aplauz a lidé by měli projevit zájem. Pokud se vám dostane nesouhlasných povzdechů, měli byste přehodnotit váš přístup k team-buildingu a snažit se do něj zapojit celý tým. Tímto způsobem bude mít každý pocit, že na jeho názoru záleží, dokonce i když jde jen o rychlé a jednoduché hlasování za aktivitu.

red alert

Technologie v team-buildingu

Dnešní team-building poskytuje příležitosti pro technologické team-buildingové aktivity, které zahrnují vzrušující pomůcky, které z čistě fyzických nebo mentálních team-buildingových výzev dělají digitální.

Náš kolaborativní týmový event, Red Alert, je skvělým příkladem gamifikace vaší team-buildingové zkušenosti s technologií. Každý tým obdrží bednu se šesti náročnými, technologickými hádankami, které musí týmy vyřešit, aby zastavily destruktivní počítačový virus, který zasáhl systém. Každá bedna v místnosti musí být vyřešena, aby byl úkol dokončen, a tak musí týmy k zastavení viru spolupracovat.

Hra povzbuzuje rozvoj dovedností včetně strategického myšlení, time-managementu a inovací, zaměstnanci však rychle zapomenou na dovednosti, které si zde mají vybudovat, když se ponoří do těchto zábavných technologických hádanek.

The infinite loop

Další krok v team-buildingu

Pozýváme vás nahlédnout do budoucnosti team-buildingu - virtuální reality.

Team-building s virtuální realitou poskytuje zaměstnancům příležitost vkročit do nového světa, digitálního světa, kde pravidla toho skutečného neplatí. Hry s virtuální realitou byly vyvinuty, aby vám umožnily létat, malovat v 3D, stát na vrcholu světa nebo aby vás přenesly do budoucnosti - potenciál je skutečně neomezený.

Virtuální realita je další vývoj v team-buildingu a vaši zaměstnanci určitě rádi dají neobvyklému eventu s takovouto tematikou šanci.

The infinite loop

The Infinite Loop – Virtuální realita v team-buildingu

The Infinite Loop je náš úplně nový team-buildingový event s virtuální realitou a je fantastickým způsobem, jak povzbudit osobní i týmové dovednosti ve vícero oblastech včetně vytváření sítí, spolupráce, managementu konfliktů, strategického myšlení, zapojení a time-managementu.

Zaměstnanci jsou rozděleni do týmů white-hat hackerů (etických hackerů), kteří jsou na super-tajné misi, která zahrnuje skákání mezi skutečným a virtuálním světem za účelem zachránění muže, který se zasekl ve virtuální realitě.

Týmy dostanou po jedné VR sadě, díky které může jeden člen týmu v daném čase navštívit virtuální svět. Tam musí popsat ostatním členům týmu své okolí, aby se společně pokusili vyřešit záhady ze skutečného světa, odemknout sadu dveří a osvobodit uvězněného hráče z jeho virtuálního vězení.

Týmy musí proti sobě soupeřit a můžou sledovat svůj pokrok v porovnání s konkurenčními týmy na hlavné obrazovce.

The infinite loop

Rezervace vašeho příštího team-buildingového eventu

Pokud vaši zaměstnanci nikdy předtím nezažili virtuální realitu, nebo pokud chcete team-buildingovému dni dodat trochu vzrušení a zábavy, tento event je to pravé pro vás!

Virtuální realita se postupně stává pro spotřebitele více dostupnou, no některé lidi pořád odrazují vysoké ceny a potřeba mnoha VR systémů mít příslušné profesionální zařízení. Náš VR team-buildingový event umožňuje vašim zaměstnancům používat fantastické technologické nástroje, zatímco získávají hodnotné dovednosti a procházejí tak důležitým osobním rozvojem.

Pokud máte zájem o rezervaci VR team-buildingového dne, nebo byste chtěli vědět více o našich dalších technologických team-buildingových eventech, spojte se s naším týmem prodeje přes naši stránku kontaktujte nás.

Jonathan Hazley

Generální ředitel v Team Challenge Company

Nadšenec vytváření, navrhování a dodávání unikátních team-buildingových programů pro rozvoj týmů pro společnosti napříč Spojeným Královstvím.

Všechny články

Recommended Reading